close

Možda se nalazite na pogrešnoj naslovnoj stranici tvrtke OBO-Bettermann. Možete promijeniti na sljedeće stranice za pojedinu zemlju:

Sustavi ugradnih elektroelemenata

Jedinice za opskrbu energijom VH i VHF za struju i komprimirani zrak

Sve najbolje dolazi od gore

Opskrba energijom na radnim mjestima u proizvodnim prostorima i radionicama često je problematična. Potrebni izvori energije, kao na primjer jaka struja i komprimirani zrak, dolaze od središnjih opskrbnih točki, dovode se do pojedinih radnih mjesta te se često na licu mjesta moraju ponovno spajati. Ti opskrbni vodovi često nisu dobro vidljivi što povećava opasnost ozljeđivanja na radnom mjestu. Crijeva za komprimirani zrak ili produžeci strujnih kabela nisu samo izvori za poticanje, već otežavaju transport i predstavljaju izvore opasnosti koje ne treba podcijeniti, naročito ako se pažnja polaže na brzi protok rada.
OBO Bettermann ima rješenje: korištenjem opskrbnih jedinica VH i VHF koje ne zauzimaju puno mjesta, produžni kabeli i crijeva od sada su prošlost. Rješenje u pravom smislu riječi visi u zraku i nadohvat je ruke! Potrebni kompaktni razdjelnici u obliku kocke mogu se pomoću lanca spustiti sa stropa te pozicionirati u prostoru. Prema tome OBO opskrbne jedinice potpomažu siguran i racionalan rad na svakom radnom mjestu..
Opskrbna jedinica VH

Razdjelnik tip VH primjenjuje se u normalnom radnom okruženju poput proizvodnih pogona, montažnih mjesta ili automehaničarskih radionica. Za te primjene na raspolaganju se proizvoljno dogradive opskrbne jedinice za 4 i 8 ugradna elektroelementa te velik broj drugih unaprijed opremljenih i ožičenih jedinica.
Opskrbna jedinica VHF

U radnim okolinama poput pekarni, velikih kuhinja, klaonica ili laboratorija potrebno je uzeti u obzir posebne zahtjeve za napajenje. Ovdje se koriste VHF razdjelnici. Takvi razdjelnici omogućavaju različita rješenja, te su prikladni za vlažna i mokra područja do razine zaštite IP44.

Odgovarajući pribor za sve vrste primjene
Opsežan program pribora upotpunjuje opskrbne jedinice tipa VH i VHF. Omogućava ugradnju elektroelemenata Modul 45, standardnih sklopnih i priključnih elemenata, dogradnih priključnica s pričvrsnim sustavom 38 x 38 mm, CEE-priključnica, zaštitnih uređaja itd.. Na područjima ugradnih jedinica za opskrbu energijom ne postoje granice. Za jaku struju, komprimirani zrak, prijenos podataka i za pojedine zemlje specifična rješenja ugradnje postoje individualna rješenja tamo gdje su potrebna.