close

Možda se nalazite na pogrešnoj naslovnoj stranici tvrtke OBO-Bettermann. Možete promijeniti na sljedeće stranice za pojedinu zemlju:

Izjava o zaštiti podataka

Izjava o zaštiti podataka

OBO Bettermann GmbH & Co. KG, Hüingser Ring 52, 58710 Menden (u daljnjem tekstu: „Mi“) kao vlasnik internetske stranice www.obo.de odgovorno je tijelo za osobne podatke korisnika (u daljnjem tekstu: „Vi“) internetske stranice u smislu Saveznog zakona o zaštiti podataka („BDSG“).

Štitimo vašu privatnost i vaše privatne podatke. Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo vaše osobne podatke u skladu sa sadržajem ovih odredaba o zaštiti podataka, kao i drugih njemačkih zakona o zaštiti podataka, posebice Saveznog zakona o zaštiti podataka, kao i Zakona o telemedijima („TMG“). Ovim odredbama o zaštiti podataka regulirano je koje osobne podatke o vama skupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo. Zbog toga vas molimo da pozorno pročitate sljedeće navode.

 

1. Prikupljanje osobnih podataka

1.1 Osobni podaci u smislu ovih odredaba o zaštiti podataka pojedinačni su navodi o vašim osobnim ili činjeničnim okolnostima. U to se naročito ubraja vaše ime, adresa elektroničke pošte, kao i vaša adresa i broj telefona.

1.2 U osobne podatke ubrajaju se i informacije o vašoj uporabi naše internetske stranice koje prikupljamo u skladu sa ovom Izjavom o zaštiti podataka. Putem čisto informatičkog posjeta internetske stranice to se, po pravilu, odvija primjenom datoteke zapisnika i kolačića.

 

2. Svrhe uporabe

Vaše osobne podatke upotrebljavamo u sljedeće svrhe:

2.1 Radi obrade vaših zahtjievanih informacija, odnosno upita koje nam upućujete npr. putem obrazaca za kontakt;

2.2 Da bismo vam mogli poslati bilten koji ste naručili.

2.3 Da bismo osigurali da vam se naša stranica prezentira na što učinkovitiji i interesantniji način.

2.4 Da bismo vam omogućili da sudjelujete u interaktivnim ponudama, kao što su npr. eventualne nagradne igre, ako to želite;

2.5 Da bismo spriječili eventualne zloupotrebe, kao npr. ciljane napade na OBO-sustave, odnosno osigurali njihovu sigurnost.

 

3. Informacije o vašem računalu, kolačićima i određivanju ciljeva

3.1 Prilikom svakog pristupa našoj internetskoj stranici prikupljamo sljedeće informacije o vašem računalu, odnosno nekom drugom uređaju putem kojeg pristupate našim internetskim stranicama: IP-adresa vašeg računala, odnosno drugog uređaja, upit vašeg pretraživača i vrijeme tog upita. Osim toga, registriraju se i status i prenesena količina podataka u okviru ovog upita. Također prikupljamo i informacije o proizvodu i verziji primijenjenog pretraživača i operativnog sustava vašeg računala. Zatim bilježimo i sa koje je internetske stranice pristupljeno našoj stranici. IP-adresa vašeg računala pritom se snima u skraćenom obliku samo za vrijeme uporabe internetske stranice i na kraju se neizostavno briše, osim ako niste izričito odobrili snimanje neskraćene IP-adrese. Ostali se podaci snimaju na određen vremenski period. Ove podatke upotrebljavamo za rad i održavanje svoje internetske stranice, posebice u svrhu utvrđivanja i otklanjanja grešaka internetske stranice, za utvrđivanje opterećenja internetske stranice, kao i radi poduzimanja mjera u svrhu prilagođavanja ili poboljšanja svoje internetske stranice.

3.2 Osim toga, pod određenim okolnostima prikupljamo i informacije o vašoj uporabi naše internetske stranice s pomoću takozvanih kolačića pretraživača. U pitanju su male tekstualne datoteke koje se snimaju u memoriju nosača podataka na vašem računalu radi snimanja određenih podešavanja i podataka za razmjenu informacija o vašem pretraživaču s našim sustavom. Kolačić, po pravilu, sadrži naziv domene s koje je kolačić poslan, kao i informacije o starosti kolačića i alfanumeričku identifikacijsku oznaku. Kolačići omogućuju našem sustavu da prepozna uređaj korisnika i odmah stavi na raspolaganje eventualna pretpodešavanja. Čim neki korisnik pristupi platformi, šalje se kolačić na disk računala tog korisnika. Kolačići nam pomažu da poboljšamo svoju internetsku stranicu i da vam ponudimo još bolju uslugu prema vašoj mjeri. Oni nam omogućuju da ponovo prepoznamo vaše računalo kada se vratite na našu internetsku stranicu i na taj način:

- Snimimo informacije o vašim prioritetnim aktivnostima na internetskoj stranici i tako je prilagodimo vašim individualnim interesima. To obuhvaća npr. reklamu koja odgovara vašim osobnim interesima;

- Ubrzavamo brzinu obrade vašeg upita.

3.3 U kolačićima koje mi upotrebljavamo snimaju se samo prethodno navedeni podaci o vašoj uporabi internetske stranice. Ovo se ne sprovodi dodjeljivanjem kolačića ili broja vama osobno, već dodjelom identifikacijskog broja kolačiću („Cookie-ID“). Ne vrši se spajanje identifikacijskog broja kolačića s vašim imenom, vašom IP-adresom ili sličnim podacima koji bi omogućili dovođenje kolačića s vama u vezu.

3.4 Ova internetska stranica upotrebljava softver Google Analytics, analitičku uslugu internetske kompanije Google Inc. („Google“). Program Google Analytics upotrebljava takozvane „kolačiće“ koji se snimaju na vašem računalu i koji omogućuju analizu vaše uporabe internetske stranice. Informacije dobivene putem kolačića o vašoj uporabi ove internetske stranice, po pravilu se prenose na poslužitelj tvrtke Google u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo snimaju u memoriju. U slučaju aktivacije anonimizacije IP-adrese na ovoj internetskoj stranici, Google će vašu IP-adresu prethodno skratiti u okviru država članica Europske unije ili drugih država potpisnica ugovora Europskog ekonomskog prostora. Kompletna se IP-adresa prenosi na Googleov poslužitelj u Sjedinjenim Američkim Državama samo u izuzetnim slučajevima. Po nalogu operatera ove internetske stranice Google će upotrijebiti ove informacije u svrhu procjene vaše uporabe ove internetske stranice, sastavljanja izvještaja o aktivnostima na internetskoj stranici i za obavljanje drugih usluga za operatera ove stranice povezanih sa uporabom internetske stranice i interneta. IP-adresa poslana od vašeg pretraživača u okviru programa Google Analytics ne dovodi se u vezu s drugim podacima. Snimanje kolačića na vaše računalo možete spriječiti odgovarajućim podešavanjem softvera pretraživača; međutim, vas upozoravamo na činjenicu da u tom slučaju eventualno nećete moći upotrebljavati sve funkcije ove internetske stranice u punom opsegu. Osim toga, registraciju podataka dobivenih putem kolačića, a koji se odnose na vašu uporabu internetske stranice (zajedno s vašom IP-adresom) od strane tvrtke Google, kao i obradu ovih podataka od strane tvrtke Google možete spriječiti preuzimanjem raspoloživog dodatka za pretraživač sa sljedeće poveznice (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) i instalacijom istog.

Registraciju putem programa Google Analytics možete spriječiti pritiskom na sljedeću poveznicu. Postavlja se Opt-Out-kolačić koji sprječava buduće registracije vaših podataka prilikom posjeta ove internetske stranice: Deaktiviranje usluge Google Analytics.

Više informacija o uvjetima uporabe i zaštiti podataka možete potražiti na stranici http://www.google.com/analytics/terms/de.html odn. https://www.google.de/intl/de/policies/. Napominjemo da je na ovoj internetskoj stranici program Google Analytics proširen za kod „gat._anonymizeIp();“ radi osiguravanja anonimizovane registracije IP-adrese (takozvano IP-maskiranje).“

Upotrebljavamo program Google Analytics uključujući funkciju Universal Analytics. Funkcija Universal Analytics omogućuje nam da analiziramo aktivnosti na svojim stranicama (npr. u slučaju pristupa putem laptopa i kasnije putem tableta). Ovo je omogućeno putem pseudonimne dodjele našeg korisničkog ID-broja svakom korisniku. Ovakva se dodjela vrši kada na našoj stranici registrirate korisnički rčaun ili kada se kasnije prijavite svojim računom. Međutim, tvrtki Google ne šalju se osobni podaci. I kada se programom Universal Analytics usluzi Google Analytics dodaju dopunske funkcije, to ne znači da je s tim povezano ograničenje mjera za zaštitu podataka, kao što je maskiranje IP-adrese ili dodaci pretraživača.

3.5 Prije postavljanja kolačića u pregledniku informirat ćemo vas o njihovoj primjenu na početnoj stranici naše internetske stranice prikazom teksta:
„Napomena za uporabu kolačića: kolačići nam pomažu kod pružanja svojih usluga. Uporabom naše internetske stranice prihvaćate da postavljamo kolačiće. Više informacija o uporabi kolačića možete pronaći na stranici Zaštita podataka.”
Ako se koristite našom internetskom stranicom, suglasni ste s uporabom i pohranjivanjem kolačića na vašem uređaju. Možete svoj preglednik podesiti i tako da ne prihvaća pohranjivanje kolačića. No, imajte da umu da će u tom slučaju uporaba naše internetske stranice možda biti ograničena ili potpuno onemogućena. Ako želite prihvatiti samo naše kolačiće, ali ne kolačiće naših pružatelja usluga i partnera, možete u svom pregledniku odabrati opciju „Nemoj prihvaćati kolačiće trećih strana”.

 

 

4. Slanje biltena

(1) Biltenom vas informiramo o svojoj ponudi.

(2) Ako želite primati bilten, potrebna nam je vaša e-adresa, tj. adresa e-pošte, kao i informacije koje nam omogućuju provjeru da ste vi vlasnik navedene adrese elektroničke pošte, odnosno da je vlasnik iste suglasan s primanjem biltena. Drugi podaci nisu potrebni. Ovi se podaci upotrebljavaju samo za slanje biltena i ne daju se trećim osobama na uporabu.

(3) Prijavom za bilten dajete suglasnost da snimimo u memoriju vašu IP-adresu i datum vaše prijave. Ovo snimanje u memoriju služi samo u svrhe dokazivanja u slučaju da treće osobe zloupotrijebe nečiju e-adresu i bez njegovog se znanja prijave za primanje biltena.

(4) Vaša suglasnost za snimanje podataka, adresa e-pošte, kao i njena uporaba za slanje biltena može se opozvati u svakom trenutku. Opoziv se može poslati putem poveznice koja se nalazi u samom biltenu ili slanjem izjave na sljedeću e-adresu digital@obo.de.

 

5. Obrazac za kontakt

(1) Uporabom obrasca za kontakt dajete suglasnost da se kontaktne informacije koje ste unijeli u obrascu trajno snime u memoriju radi eventualnih povratnih pitanja.

(2) Danu suglasnost možete opozvati u svakom trenutku s budućim učinkom slanjem elektroničke poruke na adresu digital@obo.de.

 

6. Sigurnost podataka

Sve informacije koje nam proslijedite snimaju se na poslužitelje unutar Europske unije. Nažalost, prijenos informacija putem interneta nije apsolutno siguran, te ne možemo jamčiti sigurnost podataka proslijeđenih putem interneta na našu internetsku stranicu. Međutim, svoju internetsku stranicu i ostale sustave osiguravamo putem tehničkih i organizacijskih mjera od gubitka, uništavanja, pristupa, izmjena ili širenja vaših podataka od strane neovlaštenih osoba. Osobito se vaši osobni podaci kod nas prenose kriptirani. Tom prilikom upotrebljavamo SSL sustav kripptiranja (Secure Socket Layer), odnosno TLS (Transport Layer Security).

 

7. Prosljeđivanje vaših osobnih podataka

(1) Vaše osobne podatke ne dajemo trećim osobama, osim ako ste dali saglasnost za prosljeđivanje podataka ili smo na osnovu zakonskih propisa i/ili državnih institucija ili sudskim nalogom ovlašteni ili prinuđeni podatke proslijediti trećim osobama. Pritom se može raditi o davanju informacija u svrhu istrage počinjenih kaznenih djela, obrani i sprječavanju opasnosti ili ostvarivanju prava intelektualnog vlasništva.

(2) Radi slanja zahtijevanog informativnog materijala može se dogoditi da vaše podatke proslijedimo poduzeću za obradu podataka. Ova uslužna poduzeća za obradu podataka biramo vrlo pažljivo i obavezujemo ih ugovorom na pridržavanje potrebnih tehničkih i organizacijskih mjera u skladu s člankom 9 Saveznog zakona o zaštiti podataka.

 

8. Zaštita podataka i internetske stranice trećih licosoba te društveni mediji

(1) Internetska stranica može sadržavati hiperveze do i od internetskih stranica trećih osoba. Ako pritisnete hipervezu neke od tih internetskih stranica, obratite pozornost na to da ne možemo preuzeti odgovornost niti jamčiti za vanjske sadržaje ili uvjete zaštite podataka. Molimo vas da provjerite važeće uvjete zaštite podataka prije nego što na tim internetskim stranicama ostavite svoje osobne podatke.

(2) Naša internetska stranica sadrži poveznice i nema dodatak za sljedeće društvene mreže: Facebook, Twitter, Youtube, Xing i LinkedIn, Google Plus. U slučaju uporabe ovih društvenih mreža obratite pozornost na njihove odredbe o zaštiti podataka.

 

9. Izmjene ovih odredaba o zaštiti podataka

Zadržavamo pravo da u svakom trenutku izmijenimo ove odredbe o zaštiti podataka s budućim važenjem. Trenutačno važeća verzija uvijek je na raspolaganju na internetskoj stranici. Molimo vas da redovno posjećujete internetsku stranicu i da se redovito informirate o važećim odredbama o zaštiti podataka.

 

10. Vaša prava i kontakt

Svoje osobne podatke možete u svakom trenutku besplatno pregledati i eventualno zatražiti njihovu promjenu i/ili brisanje i/ili blokiranje. U tu svrhu i/ili za više informacija o tome možete nam se obratiti putem e-adrese digital@obo.de. Ako imate pitanja, komentare ili upite koji se odnose na prikupljanje, obradu i uporabu vaših osobnih podataka, molimo vas da nam se obratite na istu, prethodno navedenu, e-adresu. Osim toga, dostupni smo za vas i putem sljedećih kontaktnih podataka:

OBO BETTERMANN GmbH & Co. KG
Hüingser Ring 52
D-58710 Menden
Telefon: 0049-2373-89-0
Telefaks: 0049-2373-89-238